Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Lauressa en welkom op Gewoon wat Groener. Hieronder vertel ik wat meer over waar ik over schrijf, de naamsverandering en waarom ik vegetarisch eet.

Van VegaKeuken naar Gewoon wat Groener

Gewoon wat Groener heette vroeger VegaKeuken. Vanwaar deze nieuwe naam? Hoewel VegaKeuken een prima en vooral goed vindbare naam is, voelde ik toch dat ik het anders wilde. Recepten zijn m’n favoriete blogs om te maken, fotograferen en schrijven, maar ik heb behoefte aan wat bredere content. Zo verdiep ik me graag in duurzamere producten, bijvoorbeeld op het gebied van verzorging. Ook ben ik mega geïnteresseerd in mindfulness, waar ik dan ook graag wat meer over zou willen schrijven. Dit valt allemaal niet echt onder ‘de vega keuken’ en de nieuwe naam past hier beter bij.

Waarom vegetarisch (en niet vegan)?

Iets meer dan 5 jaar geleden begon ik met vegetarisch eten. Volgens mij was de precieze datum 29 mei 2014. Van de ene op de andere dag besloot ik dat ik het niet meer wilde. Je kan je voorstellen dat m’n familie daar niet héél enthousiast over was, maar ze accepteerden het wel. Toen was vegetarisch eten nog wat raarder en ongebruikelijk, in ieder geval in mijn omgeving. Er waren zoveel minder vleesvervangers dan er nu zijn. Nu is het veel normaler en eigenlijk vindt iedereen het juist goed. Erg leuk om te zien trouwens, dat steeds meer mensen uit je omgeving ook openstaan om minder vlees te eten.

Veel foodbloggers en -instagrammers gaan al snel over van vega naar vegan. Volgens mij zijn veganistische bloggers veel populairder dan vegetarische bloggers. Soms voel ik de druk om plantaardig te gaan eten, maar ik wil het niet gaan doen omdat ik het gevoel heb dat het ‘moet’.

Plantaardig eten is iets waar ik in de toekomst wel naartoe zou willen, maar tot nu toe heb ik nog redenen om het niet te doen. De eerste is dat ik heel eerlijk gezegd gewoon gek ben op kaas. Ik hou van kaas en kan er gewoon niet omheen. De plantaardige varianten van kaas op dit moment zijn nog niet zo top, vind ik. Als er betere (EN VOORAL MINDER DURE) varianten op de markt komen, verandert dat misschien. De tweede reden is wat serieuzer en dat is het feit dat ik voorzichtig moet zijn met mezelf restricties opleggen op het gebied van eten. Dit komt omdat ik een eetstoornisverleden heb en een terugval ligt, hoewel het nu supergoed gaat, altijd op de loer, vooral als je begint met het jezelf ontzeggen van bepaalde soorten eten.

Maar wie ben ik dan?

Samen met mijn vriend woon ik in Gouda. Eigenlijk zijn we puur voor praktisch redenen in Gouda gaan wonen. Het ligt tussen onze studies en ouders in en er wonen ook nog eens vrienden. Toch ben ik helemaal verliefd geworden op de stad zelf. Het is niet zo druk als Utrecht en Amsterdam, maar ook niet zo saai als een klein dorp. Precies de goede middenweg. Er zijn genoeg leuke plekken om te eten en drinken en alles wat je nodig hebt is er.

Ik studeer momenteel Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Na een jaar Communicatie- en Informatiewetenschappen kwam ik erachter dat m’n hart toch bij voeding ligt. Ik zit nu in mijn derde jaar. Na mijn studie heb ik de ambitie om verder te gaan met bloggen, maar een baan bij een tijdschrift, of in ieder geval iets met schrijven/fotograferen, lijkt me ook heel erg leuk.

Mijn hobby’s zijn natuurlijk wel echt schrijven en fotograferen. Niet alleen voor m’n blog, maar ik hou ook dingen bij voor mezelf als ‘dagboek’ om te bewaren. Verder ben ik gek op yoga en verdiep me graag in meditatie, mindfulness en geluk. Soms werkt daarin mijn verstrooide en licht onrustige karakter niet mee. Laten we zeggen dat het een proces is, haha 😉