Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Lauressa van Roekel en welkom op Gewoon wat Groener. Hieronder vertel ik wat meer over waar ik over schrijf, de naamsverandering en waarom ik vegetarisch eet.

Van VegaKeuken naar Gewoon wat Groener

Gewoon wat Groener heette vroeger VegaKeuken. Vanwaar deze nieuwe naam? Hoewel VegaKeuken een prima en vooral goed vindbare naam is, voelde ik toch dat ik het anders wilde. Recepten zijn m’n favoriete blogs om te maken, fotograferen en schrijven, maar ik heb behoefte aan wat bredere content. Zo verdiep ik me graag in duurzamere producten, bijvoorbeeld op het gebied van verzorging. Ook ben ik mega geïnteresseerd in mindfulness, waar ik dan ook wat meer over zou willen schrijven. Dit valt allemaal niet echt onder ‘de vega keuken’ en de nieuwe naam past hier beter bij.

Waarom vegetarisch (en niet vegan)?

Iets meer dan 5 jaar geleden begon ik met vegetarisch eten. Volgens mij was de precieze datum 29 mei 2014. Van de ene op de andere dag besloot ik dat ik het niet meer wilde. Je kan je voorstellen dat m’n familie daar niet héél enthousiast over was, maar ze accepteerden het wel. Toen was vegetarisch eten nog wat raarder en ongebruikelijk, in ieder geval in mijn omgeving. Er waren veel minder vleesvervangers dan er nu zijn. Nu is het normaler en eigenlijk vindt iedereen het juist goed. Erg leuk om te zien trouwens, dat steeds meer mensen uit je omgeving ook openstaan om minder vlees te eten.

Veel foodbloggers en -instagrammers gaan al snel over van vega naar vegan. Volgens mij zijn veganistische bloggers veel populairder dan vegetarische bloggers. Sinds begin 2020 ben ik begonnen met steeds meer plantaardig eten. Soms voel ik de druk om helemaal over te gaan op veganistisch, maar dat doe ik niet om een paar redenen.

De eerste reden is kaas. Dit at ik vroeger bijna elke dag en ik was er gek op. Sinds 2020 heb ik het bijna niet meer in huis gehaald, maar soms vind ik het moeten kunnen. Voor nu ben ik er nog een beetje te veel fan van om helemaal ermee te stoppen. Ik woon ook in Gouda, dus dan moet je wel hè? 😉 Ook is buiten de deur is een optie met kaas beter te vinden dan helemaal veganistisch.

Sowieso wil ik buiten de deur niet moeilijk doen over of iets nu vegan is of niet. Een veganistische optie is er soms simpelweg niet of deze is een stuk duurder. Ook als ik bij anderen thuis eet, vind ik het al heel wat om te vragen of het vegetarisch kan. Anderen hoeven echt niet speciaal veganistisch voor mij te koken.

De tweede reden is wat serieuzer en dat is het feit dat ik voorzichtig moet zijn met mezelf restricties opleggen op het gebied van eten. Dit komt omdat ik een eetstoornisverleden heb en een terugval ligt, hoewel het nu goed gaat, altijd op de loer, vooral als je begint met het jezelf ontzeggen van bepaalde soorten eten.

Maar wie ben ik dan?

Ik woon op dit moment in Gouda. Hier ben ik niet geboren, maar toch ben ik helemaal verliefd geworden op de stad zelf. Het is niet zo druk als Utrecht en Amsterdam, maar ook niet zo saai als een klein dorp. Precies de goede middenweg. Er zijn genoeg leuke plekken om te eten en drinken en alles wat je nodig hebt is er.

Ik studeer momenteel Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ik zit nu in mijn tweede jaar. Na mijn studie heb ik de ambitie om verder te gaan met bloggen, maar een baan bij een tijdschrift, of in ieder geval iets met schrijven of fotograferen, lijkt me ook heel erg leuk.

Mijn hobby’s zijn natuurlijk wel echt schrijven en fotograferen. Niet alleen voor m’n blog, maar ik hou ook dingen bij voor mezelf als ‘dagboek’ om te bewaren. Verder ben ik gek op yoga en verdiep me graag in meditatie, mindfulness en geluk. Soms werkt daarin mijn verstrooide en licht onrustige karakter niet mee. Laten we zeggen dat het een proces is, haha 😉