Parelcouscous met paprika en kikkererwten

Couscous kan eigenlijk op elk moment van de dag. Omdat deze parelcouscous best gevuld is door de kikkererwten, zongedroogde tomaat en witte kaas, eet ik hem meestal in de avond. Andere couscousrecepten van mij zijn deze pittige couscous met tofu en paprika of deze snelle parelcouscous met groenten en feta.

Wat heb je nodig voor één persoon?

  • 50 gram parelcouscous (hier: AH Parel Couscous)
  • Klein blikje kikkererwten (hier: AH Kikkererwten)
  • 1/3 van een (groene) paprika
  • Stuk komkommer
  • 1 tomaat
  • 6 blokjes witte kaas 
  • 3 zongedroogde tomaten
  • Olie van de zongedroogde tomaten
  • Peper
  • Kipkruiden 

De bereiding

  1. Bak de kikkererwten 25 minuten in een oven op 200 graden of 13 minuten in een airfryer op 180 graden.
  2. Breng een halve liter water aan de kook.
  3. Voeg de parelcouscous toe en kook deze gaar (zie verpakking, ca. 10 minuten).
  4. Snijd de komkommer, tomaat en paprika in kleine stukjes.
  5. Snijd ook de witte kaas en zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
  6. Giet de parelcouscous af en doe hoe hier de kikkererwten en gesneden ingrediënten bij.
  7. Voeg twee eetlepels van de zongedroogde tomatenolie toe en meng.
  8. Voeg peper en kipkruiden toe naar smaak.
  9. Eet smakelijk!

Dit artikel bevat affiliate links. Dit zijn links waarover ik een kleine commissie krijg als je het product bestelt

You May Also Like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *