Noedels met zwarte bonen en gele paprika

Vandaag weer eens een recept, want dat is al zo lang geleden. Dit keer weer een veganistisch recept. Er zijn niet veel ingrediƫnten voor nodig en als je een goed gevulde voorraadkast hebt, zou heb zomaar kunnen dat je alles al in huis hebt. Het recept is snel en gemakkelijk klaar en is geschikt voor twee personen. Verdubbel de hoeveelheden om het voor vier personen te maken!

Wat heb je nodig voor twee personen?

Saus

  • Half blikje zwarte bonen (heel blik is 400 gram, met een uitlekgewicht van 265 gram)
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 ml kokosmelk
  • Centimeter gember

Vulling

  • 100 gram noedels
  • Andere helft van het blikje zwarte bonen
  • Hele gele paprika
  • 100 gram champignons
  • Een sjalot
  • Scheut limoensap
  • Snuf chilipoeder
  • Snuf peper
  • Olijfolie

De bereiding

  1. Kook de noedels volgens de verpakking.
  2. Spoel de zwarte bonen af.
  3. Blend alles wat in de saus moet.
  4. Snijd de paprika, sjalot en champignon in kleine stukken.
  5. Bak de groenten een paar minuten (3-5 minuten) op hoog vuur.
  6. Doe de saus bij de gebakken groenten en warm dit op.
  7. Voeg de zwarte bonen toe.
  8. Voeg de noedels toe.
  9. Bak nog voor een paar minuten totdat alles helemaal warm is.
  10. Eet smakelijk!

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *