Recept voor kurkuma shots met en zonder slowjuicer

Kurkuma shots zijn hot. Je kunt ze in steeds meer gezondheidswebshops bestellen. Robin van happyhealthy.nl schreef twee recepten voor kurkuma shots. Eén waarbij een slowjuicer nodig is en één waarbij geen slowjuicer nodig is.

Kurkuma heet ook wel geelwortel en is familie van gember. Het zit in kerriepoeder en is het kruid dat kerriepoeder zijn gele kleur geeft. Kurkuma is al duizenden jaren onderdeel van de Indiase geneeskunde (Ayurveda). Vandaag de dag nog steeds, maar het wordt in het westen ook steeds populairder.

Recept kurkuma shot met slowjuicer

Voor dit recept heb je een slowjuicer nodig. Door ook gember te gebruiken maak je het een echte krachtige shot. Heb je geen slowjuicer? Gebruik dan het recept hierna.

Ingrediënten

  • 100 gram gemberwortel
  • 100 gram kurkumawortel
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper

De bereiding

  1. Check eerst of je slowjuicer geschikt is voor gember. Niet alle slowjuicers zijn hier krachtig genoeg voor.
  2. Snijd de gember en kurkuma in blokjes. De schil mag je gewoon laten zitten, want deze verdwijnt in de pulpbak van de slowjuicer.
  3. Schil de citroen en sinaasappel en snijd hier blokjes van die in de slowjuicer passen.
  4. Pers alles door de slowjuicer en vang het sap op.
  5. Roer door het sap de gemalen zwarte peper. Dit geeft je kurkuma shot niet alleen een kick maar zorgt ook voor een betere opname van curcumine, de werkzame stof van kurkuma.

Recept kurkuma shot zonder slowjuicer

Deze kurkuma shot kan je maken zonder een slowjuicer. Ook bij deze shot gebruiken we gember.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels kurkumapoeder 
  • 1 groot stuk gemberwortel
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 halve citroen
  • 1 theelepel honing
  • 1 glas water

De bereiding:

  1. Schil de gemberwortel en snijd deze zo fijn mogelijk klein.
  2. Breng 200 milliliter water in een pannetje aan de kook.
  3. Voeg de gemberwortel toe en kook deze 10 minuten. Hierdoor kan de werkzame stof van gember loskomen en in het water oplossen.
  4. Haal de pan van het vuur.
  5. Knijp een halve citroen boven de pan uit.
  6. Roer tot slot de overige ingrediënten door het water.
  7. Doe het mengsel in een flesje dat je kunt afsluiten en laat het in de koelkast afkoelen.
  8. Giet het afgekoelde mengsel in een shotglaasje, zodat je dagelijks een shot kunt drinken. 

Succes!

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *