fbpx
Categorieën
Reviews Voeding

Review: speculaas pakket van Lidl

Het voelt weer helemaal als herfst de afgelopen dagen en ook de pepernoten liggen weer in de winkel. We moeten er nu echt aan geloven dat de zomer is afgelopen. Ik vind het helemaal niet erg en ben eigenlijk juist gek op dit weer.

Bij herfst hoort speculaas en dan het liefst zelfgemaakt. Blijkbaar kun je daar ook pakketten voor kopen bij de Lidl, dus die moest ik natuurlijk even uitproberen. Eerst laat ik wat foto’s van het bakproces zien om vervolgens te beschrijven wat ik ervan vond.

Wat vond ik ervan?

Om te beginnen is de speculaas extreem eenvoudig om te maken. Ik was misschien 5 minuten bezig met het maken van het deeg. Daarna hoeft hij slechts 17 minuten in de oven. Binnen een halfuur heb je dus een heel stuk speculaas in elkaar gezet!

Op de instructies heb ik wel twee aanmerkingen. Er staat namelijk dat je deeghaken nodig hebt, maar het is geen probleem om het deeg met je handen te kneden. Ook staat er dat er een heel ei over de speculaas uitgespreid moet worden. Dit is wat veel, dus ik heb gewoon een dun laagje gedaan. Je wil natuurlijk niet een half gebakken ei op je speculaas.

Het deeg rook lekker en dit werd natuurlijk alleen maar meer toen hij in de oven zat. Het eindresultaat stelde niet teleur. Het is een prima speculaas uit pak. Precies zoals je hem zou verwachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *