Bulgursalade met witte kaas en aubergine

Wie mij op Instagram volgt, ziet regelmatig een couscous- of bulgursalade langskomen. De twee graansoorten lijken op elkaar, alleen bulgur heeft net wat meer bite. Een tijdje geleden maakte ik al eens een koude bulgursalade, wat ook echt mijn favoriet is. Vandaag wordt het een warme bulgursalade, wat meteen het idee geeft dat het slechts voor avondeten geschikt is. Ik maakte hem in de middag als lunch en dat kan ook prima!

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 280 gram bulgur
  • 2 aubergines
  • 15 zongedroogde tomaten
  • 28 witte kaasblokjes
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • Teen knoflook
  • Zout en peper
  • Olie
  • Optie: chilipoeder

De bereiding

  1. Bereid de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de aubergine in kleine stukken en bak dit met olie en een halve eetlepel Provençaalse kruiden in een koekenpan.
  3. Snijd ondertussen ook de zongedroogde tomaat en witte kaasblokjes (ik spoel ze altijd van tevoren af) in kleine stukjes.
  4. Doe een scheutje olijfolie in een bakje of op een klein bord. Haal de knoflookteen door een knoflookpers en meng dit met de olie. Laat dit even staan.
  5. Voeg de volgende kruiden aan de bereide bulgur toe: zout, peper en een halve eetlepel Provençaalse kruiden.
  6. Doe ook de olie met knoflook bij de bulgur en meng dit goed door gedurende minstens een minuut.
  7. Voeg ten slotte de gebakken aubergine aan het geheel toe en meng.
  8. Een optie is om een snuf chilipeper aan de salade toe te voegen, om het wat pittiger te maken.
  9. Eet smakelijk!

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *