Vegetarisch broodje braadworst

Als ik dit recept maak noem ik het altijd een vegetarisch broodje braadworst, maar bij nader inzien lijkt het er helemaal niet op. Een echt broodje braadworst heeft namelijk zuurkool en mosterd, maar dat zijn twee ingrediƫnten waar ik niet aan moet denken. Gelukkig is variƫren altijd mogelijk, dus bij deze: een vegetarisch broodje braadworst, alleen dan net wat anders. Natuurlijk heb ik de gebakken uitjes er wel ingelaten, want wie houdt daar niet van?

Wat heb je nodig voor 2 stuks?

  • 2 pistolets OF 1 stokbrood
  • 2 vegetarische braadworsten (deze zijn van de Lidl, maar Albert Heijn heeft ze ook, alleen die zijn wel wat duurder)
  • 100 gram sla
  • 1 grote ui
  • Ketchup
  • Knoflooksaus
  • Bakboter
  • Eventueel: ovenfriet

De bereiding

  1. Bak de pistolets of het stokbrood af volgens de verpakking.
  2. Snijd de vegetarische braadworsten doormidden. Zo kunnen ze beter warm worden in de pan.
  3. Snijd de ui in ringen. Erg precies hoeft je dit niet te doen, zolang de ui maar wat kleiner is.
  4. Bak de halve braadworsten met bakboter in een koekenpan totdat de buitenkanten wat bruiner zijn geworden en ze helemaal warm zijn. Bak tegelijkertijd de ui. Dit kan eventueel in dezelfde pan.
  5. Snijd het brood doormidden en leg hier de gebakken ui op. Leg hierna de braadworsten erbovenop.
  6. Voeg ketchup en knoflooksaus toe naar smaak. (Mayonaise, currysaus en mosterd zijn trouwens ook een optie!)
  7. Strooi hier was sla overheen en je bent klaar. Eet smakelijk!

TIP: gooi wat ovenfriet in de oven voor ernaast. Hierdoor is de maaltijd nog wat meer compleet. Ik gebruik op de foto deze en die zijn echt geweldig.

Op een paar foto’s heb ik de braadworsten heel gelaten, maar dat is eigenlijk niet handig. Je kunt ze dus beter door de helft snijden, zoals je op de foto hieronder ziet. Dat bakt en eet wat makkelijker

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *