Review: Next Level Burger van de Lidl

Binnen een mum van tijd was de ‘Beyond Meat’ razendpopulair. Nu is Lidl zo slim geweest om snel even zo’n plantaardige burger na te maken, alleen dan met de naam ‘Next Level Burger’. De verpakking is ook duidelijk vergelijkbaar: de groene hoofdletters, het logo en de grote 20G op de voorkant. Maar lijken ze qua smaak op elkaar?

Het is saai om een kale burger te eten, dus daarom heb ik hem op een broodje met hummus, ketchup, knoflooksaus en tomaat gedaan.

De review

Ik moet wel zeggen dat ik het moeilijk vind om de burger te vergelijken met echt vlees, omdat ik al een aantal jaar geen vlees heb gegeten, maar ik doe m’n best!

De structuur is echt vergelijkbaar met vlees. Het is zacht en je zou hem kunnen kneden. Het is niet de typische vegetarische hamburger, wat meestal een schijf is. Ook als de burger gebakken is blijft hij best zacht, vooral van binnen. Hij is zeker niet droog vanbinnen, maar echt juicy, zoals een echte burger.

Laten we zeggen dat de burger wel echt zout en peper nodig heeft. En dan niet een beetje ook, maar best wat. De burger heeft van zichzelf bijna geen smaak.

Ik had meer van deze nieuwe veganistische burger verwacht. Het ziet eruit als een echte burger en de structuur is ook vergelijkbaar. De smaak is wel minder. Jammer! Dit zou kunnen komen, omdat ik na al die jaren helemaal gewend ben aan vleesvervangers en ik vlees sowieso niet lekker meer vind.

Inmiddels heb ik van een aantal anderen gehoord dat ze hem wel heel erg goed en lekker vonden. Vooral van mensen die normaal gesproken vlees eten, hoor ik positieve verhalen. Zo zie je maar dat smaken verschillen!

Twee Next Level burgers kosten €3,29. Dat is een stuk goedkoper dan de echte Beyond Meat burger (€6,00), maar wel duurder dan de standaard vegetarische hamburgers (€1,60).

Heb jij de Next Level burger van de Lidl al geprobeerd?

You May Also Like

16 Comments

 1. 1

  Niet geprobeerd, hier eten we vlees, maar ik kook twee keer per week zonder vlees. Mijn zoon wilde eens een vegetarische burger proeven, maar dan neem ik wel een standaard denk ik.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 11

  Ik heb de burger zojuist gegeten en positief verrast! Ik eet al ruim 20 jaar vleesvervangers en ben behoorlijk kritisch. Deze burger is qua structuur al zoveel beter dan vele burgers die doorgaans taai en/of droog zijn. Ook de smaak is prima, niet te zout en geen rare bijsmaak. Persoonlijk had het iets kruidiger gekund. maar dat kan je eventueel ook zelf doen. Ik ga deze zeker vaker kopen, ondanks de wat hogere prijs.

 11. 13

  Ik heb m vanmiddag ook maar eens geprobeerd, en vond hem erg lekker. Minder zout dan de gemiddelde burger, de structuur was erg goed en de smaak prima. Lekker umami door paddestoelen-extract. Iets van kruiden zou ik er wel op doen als je hem naast aardappeltjes en groentjes wil eten, maar op een lekker broodje met wat ketchup, augurk en uitjes had hij dat niet per se nodig.

 12. 14
 13. 15

  Heerlijke burger, overtreft wat mij betreft de Beyond Burger.
  Omdat ik weinig zout gebruik zou er van mij wat minder in mogen.
  Verder: een toppertje

 14. 16

  Heerlijke burger, overtreft wat mij betreft de Beyond Burger.
  Omdat ik weinig zout gebruik zou er van mij wat minder in mogen.
  Verder: een toppertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *