fbpx
Categorieën
Alleen plantaardig Feestdagen Recepten Vega(n) zijn Voeding

4x tips voor plantaardiger gourmetten

Vroeger kon ik me niet voorstellen dat je een gourmet kon hebben zonder vlees. Uiteindelijk draaide het vaak om stukjes kip en gehaktballetjes op de plaat leggen. Ik ben al een aantal jaartjes vegetariër en nog steeds ben ik gek op gourmetten. Eerst was dit alleen vegetarisch, nu steeds vaker zo veganistisch mogelijk. Een plantaardige gourmet organiseren is echt gemakkelijker dan je denkt. Kijk maar mee naar hoe ik het tegenwoordig doe!

In dit artikel is eigenlijk alleen de mayonaise nog niet plantaardig. Wil je liever alles veganistisch? Tegenwoordig heb je er genoeg!

Tip 1 Vegetarische Gourmetschotels

Naast dat het er leuk uitziet, is het ook nog eens erg handig: de vegetarische gourmetschotels met mini vleesvervangers erin. Met zo’n pakket hoef je niet verschillende vleesvervangers van normaal formaat te kopen, maar heb je variatie in één pakket. Vaak zijn ze ook nog eens verrassend betaalbaar. In m’n eentje lukt het wel om zo’n heel pakje bijna leeg te eten, maar zoals je ziet is dit maar €1,40. Ook bij de Lidl heb je vaak dit soort pakketten voor een vergelijkbare prijs.

Tip 2 Slabakjes

Een beetje groente toevoegen aan de gourmet hoeft niet per se saai te zijn. Zo maak ik zelf graag slabakjes. Ook deze zijn trouwens erg fotogeniek.

Ingrediënten

  • Krop sla
  • Hummus
  • Komkommer
  • (Geraspte) wortel
  • Optionele toppings: zongedroogde tomaat, gebakken courgette, gebakken champignon

De bereiding

  1. Rasp een stuk komkommer en wat wortels
  2. Breek een blad van de krop sla af dat geschikt is als een bakje
  3. Beleg deze als een boterham met hummus
  4. Beleg dit met de geraspte komkommer en wortel en voeg optioneel andere toppings toe.

Tip 3 ovenfriet

Kijk, niet alles hoeft gezond te zijn. Hoewel, dit is ovenfriet, wat al een stukje beter is. Laat ze iets langer dan op de verpakking aangegeven staat, in de oven zitten, en je hebt knapperige frietjes, die wat mij betreft net zo lekker zijn als de gefrituurde variant.

Tip 4 Curry dipsaus

Hier heb ik ooit een losse blog over geschreven dat is deze: Curry Dipsaus met drie ingrediënten. Dit is een hele simpele saus, die je binnen een paar minuten gemaakt hebt. Ik maak hem heel vaak en ben er nog steeds gek op.

Bekijk Tips voor vegetarisch gourmetten voor meer vega gourmet inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *