fbpx
Categorieën
Hoofdgerecht Recepten

Een vegetarische kapsalon in 6 stappen

Vroeger nam ik na het uitgaan altijd een kapsalon. Ja echt. Sinds ik vegetariër ben kan dat natuurlijk niet meer. Waar vrijwel alle supermarkten en restaurants lekker meegaan met de vega-beweging, zien snackbars dat blijkbaar niet zo zitten. Als vegetariër heb je vaak de keuze uit patat, een kaassouflé, een bamischijf en als je geluk heb een groentekroket. Vegetarische kapsalons? Bijna nergens. Gelukkig kunnen we thuis een hoop namaken en verzinnen, dus vandaar een homemade recept voor een vegetarische kapsalon.

P.S. achteraf gezien snap ik niet waarom we deze aluminium bakjes hebben gekocht. Het is natuurlijk leuk voor de foto, maar niet zo leuk voor het milieu. Een volgende keer zou ik een kleine ovenschaal gebruiken.

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 150 gram ovenfriet
  • 100 gram vegetarische shoarmareepjes
  • Knoflooksaus* naar smaak (vaak 30 milliliter)
  • 25 gram kaas
  • 20 gram sla
  • 1/5 komkommer

* Wij maakten zelf knoflooksaus en gebruikten dit recept van Lekker en Simpel.

Natuurlijk kun je zelf de hoeveelheden bepalen. Hou je van veel knoflook? Gooi er nog wat bij. Heb je liever wat meer groenten? Mag ook. Er zijn niet echt regels voor. Een kapsalon kun je gemakkelijk op gevoel maken en dit is een voorbeeld.

Stap 1

Bak de ovenfriet zoals op de verpakking. Vaak is dit 15-20 minuten op 200°C. Doe de ovenfriet in een bakje/ovenschaal. Laat de oven nog even aanstaan.

Stap 2

Bak de vegetarische shoarmareepjes en doe deze ook in de schaal.

Stap 3

Voeg 2/3 van de knoflooksaus toe.

Stap 4

Voeg ook de kaas toe. Bak het geheel vervolgens in de oven: 5 minuten of langer, totdat de kaas gesmolten is.

Stap 5

Verdeel de sla en komkommer eroverheen.

Stap 6

Bedek dit met de overgebleven 1/3 van de knoflooksaus.

Eet smakelijk!

11 reacties op “Een vegetarische kapsalon in 6 stappen”

Weet je dat ik, op mijn 45ste, nog steeds nog nooit een kapsalon heb gegeten haha. Ik vind je vega variant er wel erg lekker uitzien trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *