fbpx
Categorieën
Lifestyle Reizen Vega(n) zijn Voeding

Wat ik at in Zuid-Frankrijk (vegetarisch)

Deze zomer ben ik een week naar Zuid-Frankrijk geweest. De plek waar wij elk jaar komen is in de buurt van Minerve. Dit is een dorp met 112 inwoners, dat in de lijst van ‘de mooisite dorpen van Frankrijk staat’. Over het algemeen is dit gebied van Frankrijk vrij eenvoudig. Er wonen weinig mensen, de huizen zijn wat ouder en het internet is langzaam of doet het helemaal niet. Ik vind het voor op vakantie helemaal prima, want de vakantiehuizen die er staan zijn prachtig. Maar hoe zit het met het vegetarische eten? Dat is vrij nieuw. Hier en daar staat een grote supermarkt, of wel: supermarché. Wat voor vegetarisch eten ik daar gevonden heb, zal ik hieronder laten zien. Ook vind je foto’s met wat ik elke avond gegeten heb.

Zoals je op de foto’s hierboven ziet, zijn er in Frankrijk wel degelijk vleesvervangers te vinden, zelfs helemaal in het zuiden. Ik ben hier best verbaasd over, want een aantal jaar geleden werd ik gek aangekeken wanneer ik vroeg om iets vegetarisch. Ik moet zeggen dat het in Nederland toen ook wel anders was. Overal komen steeds meer vleesvervangers, wat een megapositieve vooruitgang is.

Er waren trouwens nog veel meer vleesvervangers te vinden. Ook viel het me op dat ze in Frankrijk veel bezig zijn met biologisch eten. Dit was overal in de schappen te vinden.

Nu volgen wat foto’s van mijn avondeten tijdens de week. Het zijn niet de beste foto’s, want ik was met anderen die ook wilden beginnen met eten, in plaats van een hele fotoshoot bijwonen.

Twee dagen heb ik geen foto’s gemaakt. De eerste dag daarvan was wel jammer, want dit was juist de dag dat we risotto aten. Laten we zeggen dat ik nogal afgeleid was door het eten, en daardoor de foto’s ben vergeten. De tweede vergeten dag aten we hamburgers, maar hamburgers zie je ook op een andere dag terug.

De eerste dag kwamen we laat aan en hebben we een snelle pasta gegeten. Dit was spaghetti met tomatensaus, groenten en kaas. Simpel, maar wel lekker.

De tweede dag aten we een hamburger met sla. Als hamburger had ik quinoa-/bulgur-/tomatenburger, iets wat we in Nederland volgens mij niet hebben. Ik vond hem erg lekker. Ook een leuke om zelf na te maken trouwens. De salade aten we eigenlijk elke dag. Het is een simpele salade met komkommer, tomaat, ei en feta. Eentje die bij elke maaltijd past.

Dit was een dag de we barbecueden. Ook hier zie je weer de salade. Op de barbecue gingen voor de vegetariërs de vega worstjes en nuggets. Ze waren allebei vergelijkbaar met de soortgelijke vleesvervangers uit Nederland. In zowel Nederland als Frankrijk vind ik dit soort vleesvervangers het best met een sausje erbij. Dit keer was dat ketchup en later pitasaus (wat in Frankrijk vaak de enige vervanger van knoflooksaus is. Waarom hebben ze geen knoflooksaus, hallo?!). Ook zie je courgette van de barbecue.

Hier zie je weer de salade (never change a winning team, toch?), gebakken aardappels en een vegetarische hamburger. Ook de hamburger was erg vergelijkbaar met de Nederlandse. Prima, maar los lekkerder met een sausje.

Elk jaar eten we pizza in het dorpje Minerve. Helaas was dit keer de pizzeria dicht en reden we naar een andere in een dorp verder op. We waren een beetje teleurgesteld en de ambiance was ook was anders dan in Minerve. In Minerve is de pizzeria buiten en wat hoger in de bergen gelegen met uitzicht: een prachtige omgeving. Deze pizzeria was binnen en wat klein. Toch was het een avond die ik niet snel zal vergeten. Ook al was het klein, het was heel schattig. Er werkte maar één meneer, en hij werkte hard ook. Want ook al zat het restaurant niet vol, hij deed de hele avond door bestellingen. Hij nam zelf onze bestellingen op en hij serveerde ook nog eens. Het duurde even voordat we de pizza hadden, maar dat was het zeker waard. Voor mij was het de lekkerste pizza die ik ooit buiten de deur gehad heb. Echt een toppertje. We kregen het natuurlijk niet op en hebben gevraagd of we de rest mochten meenemen. Volgens mij vond hij dat wel een beetje raar, haha..

Nog een fotootje van het fruit, omdat dat in Frankrijk altijd zo goed is.

Al met al heb ik prima vegetarisch gegeten in Frankrijk. Het verbaast me nog steeds hoeveel vleesvervangers er waren. Hopelijk wordt dit met de jaren nog meer!

In welke landen kun je ook goed vegetarisch eten?

4 reacties op “Wat ik at in Zuid-Frankrijk (vegetarisch)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *