fbpx
Categorieën
Alleen plantaardig Alleen plantaardig Bijgerecht Hoofdgerecht Recepten

Indiase marinade voor tofu

Tofu bereiden is best lastig. Het heeft van zichzelf namelijk niet echt smaak. Lang dacht ik dan ook dat het me nooit zo lukken om tofu zelf op een goede manier klaar te maken. Na wat uitzoeken en proberen is het me toch gelukt. Ook leek het me leuk om marinades te maken met ingrediënten uit een specifiek Aziatisch land. Deze marinade is gemaakt van producten die met name in India veel gebruikt worden.

Wat heb je nodig voor één portie?

  • 130 gram tofu
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Halve teen knoflook
  • 1 theelepel vers gesneden gember (blokjes van 0,5 x 0,5 centimeter)
  • Snufje chilipoeder
  • 8 theelepels water

De bereiding

  1. Snijd de tofu in blokken zoals op de foto hieronder (= 1 cm dik bij 2 cm lang bij 2 cm breed).
  2. Rol de tofu in een aantal lagen keukenpapier, zodat het vocht opgenomen wordt en laat dit 15 minuten zo staan.
  3. Haal een half teentje knoflook door de knoflookpers of snijd het in zo klein mogelijke stukjes.
  4. Snijd een stuk gember in blokjes van 0,5 x 0,5 centimeter en gebruik hiervan één eetlepel.
  5. Doe de gember en de knoflook in een klein kommetje.
  6. Voeg ook de rest van de ingrediënten hieraan toe. Dit wordt de marinade.
  7. Meng en laat de marinade zo 10 minuten staan.
  8. Haal de gemberstukken uit de marinade.
  9. Verspreid nu de marinade over een klein bord.
  10. Leg hierop de tofu en laat dit 15 minuten intrekken.
  11. Draai de tofu om en laat normaals 15 minuten intrekken.
  12. Bak nu de tofu op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten. Draai tussendoor om.

Zoals je op de foto hieronder ziet, gaat de tofu goed samen met couscous (wat eigenlijk helemaal niet Aziatisch is). In deze couscous zit komkommer, zongedroogde tomaat en peper. Vooral de zongedroogde tomaat gaat erg goed samen met de tofu, door de zoute smaak. Eet smakelijk!

13 reacties op “Indiase marinade voor tofu”

Ik heb deze tofu verwerkt in een vegan palak paneer. Maar ik heb 4 theelepeltjes water vervangen door 4 theelepeltjes oranjebloesemwater. Smaakte echt verrukkelijk!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *