Home » Voedingstips » Tips voor een vegetarische winterbarbecue

Tips voor een vegetarische winterbarbecue

In de winter barbecueën? Dat klinkt misschien gek, maar het kan zeker. Het is net iets anders dan een zomerse barbecue en daarom zal ik vandaag een paar tips geven. En wat doe je eigenlijk als vegetariër tijdens een barbecue? Lees mee!

Koop vleesvervangers

Vegetarische burgers en schijven zijn net zo geschikt als echt vlees voor op de barbecue. Het enige verschil is dat ze minder lang verhit hoeven te worden, omdat ze al ‘gaar’ zijn. Naast burgers kun je ook vegetarische kipstukjes en balletjes gebruiken. Deze zijn wat kleiner en dus erg handig voor op een stokje. Rijg aan je stokje bijvoorbeeld wat vegetarische stukjes met paprika, champignon, courgette of ui .

Varieer in groenten

Groenten hoeven niet per se aan een stok. Ze kunnen ook los op de barbecue gelegd worden. Groenten op de barbecue krijgen een heerlijke geroosterde smaak. Mais is een bekend voorbeeld. Vergeet alleen niet om deze van tevoren tien minuten te koken. Anders duurt het wel erg lang voordat ze gaar worden. Ook paprika, courgette en aubergine kunnen op de barbecue. Lekker en gezond!

Maak bijgerechten

Barbecues draaien vaak vooral om vlees, met een klein beetje groenten. Maar waarom zou je het zo saai houden? Er is genoeg ander passend eten om je bordje mee op te fleuren.

Gepofte aardappel is hiervan een voorbeeld. Smeer een aardappel in met olijfolie en wikkel deze in aluminiumfolie. Een kleine aardappel op een hete barbecue is na 30 minuten klaar. Heb je een grotere aardappel en een wat minder hete barbecue? Dan kan het wel 60 minuten duren. Er is wat geduld voor nodig, maar het resultaat is het zeker waard!

Een salade is ook een optie. Naast dat het gezond is, is het vaak gemakkelijk te maken en hebben mensen wat te happen voor tussendoor. Ideaal voor een barbecue waarbij veel mensen zijn die even op de rest van hun eten moeten wachten.

Vergeet ook niet wat stokbrood én natuurlijk genoeg sausjes voor erbij.

Besteed aandacht aan winters drinken

In de zomer is het normaal om bier, fris en water op tafel te zetten. Tijdens de winter is dat net even anders. Het is leuk om je drankjes aan te passen op het weer. Denk aan koffie, thee, en chocolademelk. Maar ook speciaalbier, rode wijn en glühwein zijn geschikt voor bij een winterbarbecue.

Maak het sfeervol

In de winter is het donker en dat maakt het juist gezellig. Alleen moet het niet te donker en sfeerloos zijn. Dit los je gemakkelijk op met lampjes. Kerstverlichting, buitenlampen, kaarsjes, fakkels, noem maar op.

Leuk servies en servetten kunnen helpen wanneer je je winterbarbecue meer sfeervol wilt hebben. Ook is het belangrijk om genoeg drankjes en hapjes op tafel te hebben. Dit houdt de sfeer er ook lekker in.

Zorg voor genoeg warmte

Een winterbarbecue is sfeervol en gezellig, maar vergeleken met een zomerbarbecue heeft het een nadeel: de kou. Gelukkig kan daar wat aan gedaan worden. Vuurkorven zijn een echte must. Er komt een hoop warmte vanaf en mensen kunnen bij de vuurkorf opwarmen wanneer ze het koud beginnen te krijgen. Een terrasheater verwarmt ook goed. Hier zit alleen wel een prijskaartje aan.

Andere tips zijn dekentjes voor de gasten, sjaals of een tip op de uitnodiging om warme kleding aan te trekken. Hoe simpel kan het zijn?

Zorg daarnaast voor een plek uit de wind. Dit maakt het al gelijk een stuk minder koud.

Een barbecue!

Ben je nog op zoek naar een goede barbecue? Kamado Express verkoopt verschillende soorten kamado barbecues. Een kamado barbecue is wat luxer dan een houtskool barbecue. Ze zijn gemaakt van keramiek en je kunt er op grillen, stomen, bakken en koken. Ze houden sappen beter vast en je kunt er gemakkelijk een rooksmaak aan toevoegen.

Een voorbeeld is de Primo BBQ. Dit is een van de A-merken op het gebied van kamado barbecues. Ze zijn niet alleen hoog van kwaliteit, maar het is ook een echte eyecatcher. Daarnaast is-ie verkrijgbaar in verschillende maten.

Ook verkoopt Kamado Express A-merken zoals Big Green Egg, The Bastard, Monolith en Saffire.

Volgens mij ben je helemaal ready om een vegetarische winterbarbecue te houden. Heb jij dit al wel eens gedaan?

winterbarbecue

Dit is een gesponsorde blog

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*