fbpx
Categorieën
Alleen plantaardig Boodschappen Feestdagen Vega(n) zijn Voeding

Tips voor vegetarisch gourmetten

Is als vegetariër gourmetten een probleem? Al lang niet meer! Hoewel je bij ‘gourmetten’ als eerst aan vlees denkt, is het helemaal niet nodig. Gelukkig zijn er genoeg andere dingen die je kunt eten als vegetariër. Hier zijn een paar tips, met name geschikt voor wanneer je als enige naar een gourmet gaat waar vooral vlees zal zijn. Natuurlijk kun je te tips ook gebruiken wanneer je er zelf een gaat organiseren.

Koop een vleesvervanger pakket

Tegenwoordig zie je ze steeds meer. Vleesvervangers die niet twee, maar allemaal mini vleesvervangers bevatten. Zie de foto hierboven. In deze van de Lidl zitten hamburgers, groenteburgers en Javaanse schijven, alleen dan veel kleiner dan de originele variant. Ideaal om op de plaat te leggen!

Wees niet bang om groente op de plaat te gooien

Misschien word je eerst raar aangekeken door de rest, maar groente op de plaat grillen is een heel goed idee. Dus hou je niet tegen en gooi ze erop! Het ziet er ook nog eens veel leuker uit dan al dat saaie vlees. Op de foto hierboven heb ik paprika en courgette gebruikt. Ziet er gezellig uit toch?

Neem fruit mee

Fris, zoet fruit kan een goede toevoeging zijn aan al dat zoute en vette eten. Het wisselt wat af én het is natuurlijk gezond. Hierboven heb ik fruit uit een blik gebruikt. Iets minder gezond dan vers fruit, maar wel gemakkelijk. 

Pak extra veel friet

Meestal is er wel een mandje friet aanwezig, toch? Wacht niet te lang om ze te pakken en pak een hoop. Ik bedoel, de vegetariër heeft het al zo lastig… (uhum). Natuurlijk is het niet de meest gezonde optie, maar wel erg lekker. Dit op de foto zijn trouwens ovenfrietjes. Een net iets betere keuze, en zeker niet minder qua smaak. 

Pimp je brood

Ook een broodmandje mag niet gemist worden tijdens een gourmet. Hoewel je ze vaak automatisch droog opeet, is het nog leuker om ze wat op te fleuren. Dus ga je naar een gourmet? Neem je bakjes hummus en spreads mee en beleg hiermee je brood. Je zal niet de enige zijn die dit een goed idee vindt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *