fbpx
Categorieën
Reviews Voeding

Mijn ervaring met de diepvriesmaaltijden van Freasy.nl

Ja, je ziet het goed. Een kant-en-klare maaltijd! Als jullie mijn Instagram en blog een beetje in de gaten houden, dan weet je dat ik vrijwel nooit kant-en-klare maaltijden eet. Dit is met name omdat ik graag kook, maar ook omdat ik deze kant-en-klare maaltijden vaak een beetje slappig vind. Logisch, want ze zijn vaak ook niet vers. Maar mijn mening veranderde toen ik de mogelijkheid kreeg om een aantal maaltijden van Freasy.nl te proberen.

Overigens zijn dit diepvriesmaaltijden, en geen kant-en-klare koelkastmaaltijden die nog een beetje eetbaar wordt gehouden door er veel zout en vet aan toe te voegen. Met een diepvriesmaaltijd is in principe niks mis. Er wordt vaak gedacht dat bij het invriezen, er voedingsstoffen verloren gaan. Dit is juist helemaal niet zo. De voedingsstoffen blijven namelijk intact door de kou. Warmte zorgt voor bederf en het verlies van voedingsstoffen.

Freasy.nl is dus een website waar je diepvriesmaaltijden kunt bestellen. Deze worden shockgevroren bij je thuisgebracht. Hierdoor worden textuur en smaak behouden. Alle producten zijn bereid zonder onnodige toevoegingen en zijn verpakt in bio-afbreekbare materialen. Ook zijn de dierlijke producten afkomstige van biologische scharreldieren en duurzame visvangst.

Daarnaast is het natuurlijk handig dat je de maaltijden lang kunt bewaren in je vriezer. En als je het dan klaarmaakt, is het binnen enkele minuten opgewarmd in de magnetron. Top!

freasypasta2freasypasta1

Pompoenpasta

Ik heb van de deksel van alle maaltijden even een fotootje gemaakt. Zo kun je snel alle ingrediënten, voedingswaarden et cetera zien.  Zoals je ziet zijn er geen e-nummers of zouten aan toegevoegd. Alleen de producten die echt nodig zijn, zitten in de maaltijd. Dat vind ik persoonlijk een hele fijne gedachte. Dit zie je trouwens ook bij de rest van de gerechten terug.

De pasta was erg lekker. De pompoen had een hele zachte smaak, terwijl de pecannoten iets meer bite gaven. De combinatie vond ik heel erg lekker. De parmezaan zorgde ervoor dat het iets meer pit had. Ik heb zelf nog wat peper aan sommige maaltijden zoals deze toegevoegd, want ik hou ervan als eten wat pittiger is.

freasyquiche2freasyquiche1

Boerenquiche

Ook deze quiche was erg smakelijk. Vooral de zongedroogde tomaat gaf het een bijzondere smaak. Maar ook de spinazie en de pijnboompitten maakten het een uniek recept.

Ik vond het daarentegen wel erg veel, dat geef ik toe. Een portie van 650 ml is best wat en als ik het goed begrepen heb, zijn wel alle maaltijden voor één persoon. De rest van de maaltijden vond ik ook best groot, dus daar moet je een grote eter voor zijn. Of je kunt natuurlijk een deel bewaren óf samen met iemand anders eten. Ik zeg altijd maar: beter te veel dan te weinig!

freasyrisotto2freasyrisotto1

Bospaddenstoelenrisotto

Dit was echt mijn favoriet. Dat komt natuurlijk omdat ik fan ben van risotto, maar ook omdat deze gewoon heel goed was. Het was lekker gekruid en aangevuld met champignons. Voor deze moet je wel echt van champignons houden, want er zitten er nogal wat in. In ieder geval vond ik het heel erg lekker. Zeker het proberen waard!

freasysoep1freasysoep2

Avocado & Courgette soep

Tot slotte deze soep. Hier was ik wel een beetje bang voor, want ik ben niet zo’n soepeter. Het enige wat ik meestal op dat gebied lust is tomatensoep. Gelukkig viel dit me niet tegen. Hij was goed gekruid. Echt een unieke en bijzondere smaak. Zoals je ziet eet ik altijd brood bij de soep (deze heb ik er zelf bij gekocht). De soep was een beetje dikkig, dus ook heerlijk als ‘dip’ voor broodjes. Dat heb ik er eerlijk gezegd vooral mee gedaan. Vond de combinatie van deze soep en brood gewoon heel goed.

Al met al vind ik Freasy.nl een echte aanrader. Het is snel geleverd, je kunt de gerechten lang bewaren en snel opwarmen, en het is natuurlijk erg lekker.

Deze blog bevat gekregen producten.

Bronnen

  1. freasy.nl
  2. https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/zijn-kant-en-klaarmaaltijden-ongezond-.aspx
  3. https://www.ahealthylife.nl/verse-diepvriesgroenten-en-fruit-is-gezonder/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *