fbpx
Categorieën
Producten Voeding

Mijn favoriete theesoorten

Ik ben gek op thee. Vooral ‘s avonds kan ik bij het kijken van een serie met gemak drie grote koppen achter elkaar wegdrinken. Al drink ik bijna altijd hetzelfde, het is ook leuk om wat af te wisselen. Op sommige moment drink in een bepaalde thee en op andere momenten weer een andere. Kijk mee naar mijn favoriete theesoorten!

theeblog-groen

Groene thee

Ik drink het meest pure groene thee. Eigenlijk kies ik deze bijna altijd. Sommige mensen vinden de smaak te saai, maar dat vind ik juist fijn. Van mij hoeft het water niet zo’n aanwezig smaak te hebben. Ik vind zwarte thee dan ook vaak te bitter. Fun fact, vroeger dronk ik kokend water zonder überhaupt een smaak. Nog steeds doe ik mijn theezakje maar een paar seconden in het water. Scheelt ook weer wat tandaanslag (al krijg je dat niet zo erg de groene soort).

theeblogrooiboos.jpg

Rooibos met kaneel

Volgens mij kreeg ik ooit thee aangeboden tijdens een gesprek en ik heb in alle haast maar deze genomen. Uiteindelijk een topbeslissing, want hij is heel erg lekker. Al hou ik meestal niet van zwarte thee, dit is een absolute favoriet. Sowieso vind ik de smaak van kaneel erg lekker. Deze thee past naar mijn mening perfect bij gezellige avonden op de bank als het koud is.

theeblog-citrus.jpg

Groen citrus

Dit is echt mijn absolute favoriet. Het is een groene thee met limoen en citroen. Ik twijfel of dat grote oranje ding een sinaasappel is of een grapefruit. Het ziet er uit als een sinaasappel, maar het smaakt naar mijn idee meer naar grapefruit..
Over het algemeen hou ik niet zo van citrus, maar in dit zeker wel. Een hele aparte smaak, echt het proberen waard. Het vervelende is dat hij niet overal te koop is. Toevallig was ik vandaag in een (kleine) Albert Heijn ernaar op zoek. Daar hadden ze hem niet.. Ik weet dat ze hem in grote filialen wel hebben.

theeblog-wit2

Witte thee

Over witte thee heb ik al geschreven in een blogpost, dus daar hoef ik niet veel meer over te vertellen. Neem een kijkje al je er wat meer over wilt weten. Witte thee is namelijk niet zo heel bekend. Helaas, want het is erg gezond!

Welke nog proeven?

Als ik een thee zou moeten kiezen die ik nog niet geproefd heb, is het citroenthee. Ik hou erg van citroen in water, dus thee zou ook goed moeten zijn.

Welke thee zou jij dan kiezen?

0 reacties op “Mijn favoriete theesoorten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *