fbpx
Categorieën
Alleen plantaardig Recepten Snacks

4 ingrediënten no bake mueslirepen

Ben je op zoek naar een simpel tussendoortje, waar weinig ingrediënten voor nodig zijn? Deze no bake mueslirepen zijn helemaal vegan en zijn super gemakkelijk om te maken. Ze bevatten genoeg vezels om het een gezond tussendoortje te noemen en zijn gemaakt van slechts natuurlijke ingrediënten. Ideaal dus!

DSC04347

Wat heb je nodig voor tien stuks?

  • 100 gram chocolade
  • 120 gram walnoten
  • 250 gram dadels
  • 33 gram havervlokken
DSC04332

De bereiding

Bij het maken van deze mueslirepen heb je geen oven of keukenapparaten nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de chocolade, hazelnoten en dadels in kleine stukken snijden. Hoe klein dat ongeveer moet zijn zie je op de foto hieronder. Dit doe je in een bak en je voegt de havervlokken erbij. Hierna kneed je alles door elkaar. Dit kan met de hand of met een mixer. Als het goed is krijg je een grote bal ‘deeg’. Als dit niet zo is kun je nog wat water toevoegen. Daarna verdeel je het deeg in kleine repen.

DSC04334
DSC04350

That’s it! Je kunt de mueslirepen in de koelkast bewaren. Het is een gezond tussendoortje voor elk moment van de dag. Ze bevatten veel vezels en zijn volledig veganistisch. Succes!

Bekijk ook eens mijn Suikervrije chocoladekoekjes en 5 vegan tussendoortjes van de Albert Heijn voor meer snackinspiratie!

Één reactie op “4 ingrediënten no bake mueslirepen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *