fbpx
Categorieën
Gezondheid Lifestyle

Activiteiten die veel calorieën verbranden

Is je lichaam nog net niet strak genoeg, maar heb je helemaal geen zin om naar de sportschool te gaan? Dat is geen probleem! Want er zijn genoeg activiteiten die je waarschijnlijk al (dagelijks) doet, die ook een hoop calorieën verbranden. Doe deze net wat meer, en je voelt je binnen no time fitter.

DSC00718

Wandelen

Met wandelen verbrand je maar liefst 3,5 kcal per kilogram per uur. Reken maar uit! Ben jij bijvoorbeeld 60 kilogram? Dan verbrand je 210 kilocalorieën in een uur. Dat is de helft van het aantal calorieën dat je met joggen zou verbanden. Als je het mij vraagt, wandel ik liever een uur, in plaats van een halfuur joggen. Maar dat verschilt natuurlijk per persoon. Het verbranden van calorieën is veruit niet het enige voordeel van wandelen. Het verbetert onder andere de zuurstofopname en je wordt er gelukkig en minder gestrest van.

Traplopen

Iedereen weet ergens wel dat het verstandiger is om de normale trap te kiezen, in plaats van de roltrap. Stel je moet kiezen tussen dagelijks een kwartier (in totaal) traplopen of op de roltrap staan. Met traplopen verbrandt een persoon van 60 kilo 120 calorieën, met op de roltrap staan slechts 18.. Wat zou je doen?

Dansen

Hou jij wel een feestje? Of dat nu in een club is, of in de woonkamer, dat maakt niet uit. Dansen verbrandt namelijk verbazingwekkend veel calorieën. Tijdens een avondje stappen ben je al snel drie uur aan het dansen. Met dansen verbrandt je 6 kilocalorieën per kilogram per uur. Een persoon van 60 kilogram heeft dus na drie uur dansen 1080 calorieën verbrand! Dat is heel erg veel. Maar tijdens uitgaan wordt er natuurlijk een hoop gegeten en vooral gedronken. Dan val je er helaas niet zo snel van af..

Zelf eten koken

Hoe verleidelijk het ook is om bij thuisbezorgd te bestellen, het is beter om toch zelf je boodschappen te doen en te gaan koken. En met boodschappen doen bedoelen we ook echt lopen en niet fietsen of met de auto naar de supermarkt gaan. Met het dragen van een zware tas verbrand je namelijk 4 kilocalorieën per kilogram per uur. Tijdens het koken zelf verbrand je  2,5 kilocalorieën per uur. Dit is een stuk meer dan zitten op de bank en wachten tot je bestelling bezorgd wordt. Hiermee verbrand je namelijk slechts 1 kilocalorie per kilogram per uur.

Racefietsen (25 tot 30 km/uur) en squash

Deze twee sporten zijn niet een dagelijkse activiteit, maar het zijn wel de twee activiteiten die het hoogst scoren op het lijstje van calorieën verbranden. Met racefietsen en squashen verbrandt een mens namelijk 12 kilocalorieën per kilogram per uur. Met een uurtje verbrandt een persoon van 60 kilogram dus 720 calorieën. Toch wel noemenswaardig!

Actiever werken

Op het werk zitten we vaak de hele dag door. Het is al een stuk gezonder om af en toe op te staan en even te gaan lopen. Daarnaast kun je je collega’s ook aansporen om wat actiever te worden op werk. Denk aan in de pauze buiten een rondje lopen, of eens in de zoveel tijd een leuke teambuilding activiteit doen.

0 reacties op “Activiteiten die veel calorieën verbranden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *